Zodra er voldoende mensen zich hebben ingeschreven start deze tweewekelijkse cursus op donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur.

Graag inschrijven via het contactformulier of per e-mail o.v.v. inleiding Astrosofie.

Het richtbedrag voor de cursus inleiding Astrosofie is € 35,- per avond dat door de deelnemers gezamenlijk bijeen wordt gebracht.

We starten bij de geboortehoroscoop en de andere manier van betekenis en omgang hiermee. Het is van groot belang dat u als deelnemer aan de inleiding tot de astrosofie in staat bent om de gangbare astrologie geheel te kunnen loslaten. We worden, zonder dat we ons dat nu heel erg bewust zijn doordrongen met beelden van de traditionele astrologie. Het begint al bij het jarig zijn en de vraag die je krijgt welk sterrenbeeld je bent. Er leeft nog steeds veel astrologie in onze westerse cultuur. Daarbij is het niet voldoende om open te staan voor astrosofie. Het vraagt een actieve houding niet terug te willen grijpen naar wat je ooit hebt gehoord of geleerd.
Deze tot receptenboek geworden astrologie zit deze nieuwe sociale wetenschap, die astrosofie heet, anders danig in de weg.

Na de geboortehoroscoop verdiepen we ons m.b.v. werken van Willi Sucher, in de prenatal horoscoop en de zogenaamde nativiteit. Wanneer we ons met de nativiteit bezig houden dan is het van belang om de voordrachten van Rudolf Steiner ‘Het menselijk en het kosmisch denken’ (GA 151) te bestuderen. Voor dit onderwerp kunnen we onze eigen nativiteit onderzoeken. Voor deze horoscoop is de geboortehoroscoop als opstap nodig.