Praktische informatie

Cursusdata
21 maart19:00 – 21:00 uur
4, 18 en 25 april19:00 – 21:00 uur
9 en 23 mei19:00 – 21:00 uur
6 juni19:00 – 21:00 uur

Graag inschrijven via het contactformulier of per e-mail o.v.v. inleiding Astrosofie.

We komen bijeen in de bibliotheek op de tweede etage van het Vreedehuis. De cursus is op basis van een  vrijwillige bijdrage dat u mag overmaken op de bankrekening van het Elisabeth Vreede Instituut: NL15 TRIO 0379 4039 19. Buiten de huur van de ruimte komt uw bijdrage ten goede aan het Elisabeth Vreede Instituut. U steunt daarmee deze stichting die het werk van Elisabeth Vreede de wereld in wil dragen.

Inhoud van de cursus

We starten bij de geboortehoroscoop en de andere manier van betekenis en omgang hiermee. Het is van groot belang dat u als deelnemer aan de inleiding tot de astrosofie in staat bent om de gangbare astrologie geheel te kunnen loslaten. We worden, zonder dat we ons dat nu heel erg bewust zijn doordrongen met beelden van de traditionele astrologie. Het begint al bij het jarig zijn en de vraag die je krijgt welk sterrenbeeld je bent. Er leeft nog steeds veel astrologie in onze westerse cultuur. Daarbij is het niet voldoende om open te staan voor astrosofie. Het vraagt een actieve houding niet terug te willen grijpen naar wat je ooit hebt gehoord of geleerd.
Deze tot receptenboek geworden astrologie zit deze nieuwe sociale wetenschap, die astrosofie heet, anders danig in de weg.

Na de geboortehoroscoop houden we ons m.b.v. werken van Willi Sucher bezig met de prenatal horoscoop, de stervensastrogram en de zogenaamde nativiteit. Wanneer we ons met de nativiteit bezig houden dan is het van belang om de voordrachten van Rudolf Steiner ‘Het menselijk en het kosmisch denken’ (GA 151) te bestuderen. Voor deze horoscoop is de geboortehoroscoop als opstap nodig.